Kivunhoito ja sairaudenhoito


Jokaisella on oikeus kehonhuoltoon
Ei ole väliä oletko 9 vai 90-vuotias. Sinulla voi olla Parkinsonin tauti, MS-tauti tai jokin muu hermostollinen sairaus tai kehossasi voi olla tekoniveliä tai titaania. Power Body Helsingin asiantuntijat räätälöivät sopivan harjoitusohjelman tai ovat tukena kuntoutuksessa.
15 vuoden Power Plate -kokemuksella voidaan sanoa, että ratkaisu on löydettävissä lähes kaikkiin haasteisiin.

Power Body Helsingin sairaanhoitajat tarjoavat kuntoutusta erilaisiin tuki- ja liikuntaelinongelmiin. Värähtely auttaa esimerkiksi välilevytyrän ja nivelvaivojen hoidossa sekä halvausten, infarktien ja erilaisten traumojen ja leikkausten jälkeiseen kuntoutukseen.

Power Body Helsingissä on hyvät valmiudet hoitaa rasitusvammat ja muut kuntoutustarpeet. Niihin voidaan keskittyä tai huomioida ne kokonaisvaltaisten harjoitusten ohella. Fysioterapeutin hoitojakson loputtua voit tulla saamiesi ohjeiden kanssa jatkohoitoon meille. Autamme hoito-ohjeiden toteuttamisessa valvoen oikeaa liikerataa, niveliä säästäen.

Suomen Käypä hoito -suosituksen mukaan lääkkeettömät hoidot ovat kivunhoidon perusta ja niitä tulee käyttää aina kun on mahdollista. Näitä hoitoja ovat liikunta, systemaattinen ja ohjattu terapeuttinen harjoittelu, kognitiivis-behavioraalinen terapia, kylmä- ja lämpöhoidot sekä TNS-hoidot. Power Body Helsinki auttaa ennen kaikkea liikunnallisessa hoidossa, mutta tukee ja ohjaa myös muiden lääkkeettömien hoitojen valinnassa.

Power Body Helsingissä sinua auttavat värähtelyharjoitteluun perehtyneet, kokeneet sairaanhoitajat. Ota rohkeasti yhteyttä – etsimme sopivan hoitovaihtoehdon luottamuksellisesti, kokonaisvaltaisesti ja juuri sinua kuunnellen.


Osteoporoosi
Kolmiulotteinen harmoninen värähtely lisää luuntiheyttä. Värähtely tehostaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, jolloin haurastunut luukudos saa tehokkaamman verenkierron myötä enemmän ravintoaineita. Värähtely vaikuttaa myös hormonitoimintaa tasapainottaen, jolloin luukudoksen uudelleenrakennus tehostuu kolmella eri osa-alueella. Säännöllinen harjoittelu Power Platella parantaa tutkitusti osteoporoosia ainoana laitteena maailmassa, jonka vuoksi Power Platelle on myönnetty EU:ssa Medical Device Directiven lääkinnällisen laitteen sertifikaatti MDD (CE).
Tutkimusten mukaan Power Plate lisää luuntiheyttä, kasvattaa lihasvoimaa ja parantaa ryhtiä erityisesti vaihdevuosi-ikäisillä naisilla.

Selkäkivut
Yhä useampi asiakkaistamme tulee luoksemme hakien apua alaselkäkipuun tai niska-hartia-alueen kiputiloihin. Power Platen tuottama värähtely rentouttaa lihaksia. Lisäksi värähtelyharjoittelu lisää kehon kipualueiden aineenvaihduntaa ja siten poistaa elimistön ”kuona-aineita” sekä nestekertymiä. Rennompi ja energiatuotannoltaan tasapainoisempi lihaskudos on helpompi venytellä ja vahvistaa värähtelyn avulla
– tällöin liikkeet ovat hallitumpia, kunkin harjoitteen kesto lyhyt (30-60 s) ja harjoittelun kohdistettavuus huippuluokkaa.

Polvikipu
Monet polvikipuongelmat johtuvat kireytyneistä ja lyhentyneistä reisien ja pakaroiden lihaksista ja jänteistä, jotka vetävät nivelet huonoon asentoon. Kuntouttamalla reisiä ja pakaroita päästään usein eroon vaikeistakin polvikiputiloista, kun jalan luonnolliset liikeradat saadaan palautettua turvallisesti ja tehokkaasti värähtelyharjoittelun avulla.
Tärkeä osa polvikuntoutusta on myös henkisen tuen saaminen ja uskalluksen löytäminen oman polven täysipainoiseen käyttöön.
Muita polvikivun aiheuttajia ovat mm.  jalkaterän, nilkan ja lonkan virheasennot, nivelrikko ja IT-jänne eli ilitotibiaalinen jänne (etenkin juoksijoilla ja muilla runsaasti liikkuvilla). Myös näitä ongelmia voidaa hoitaa värähtelyharjoittelun avulla.
Eturistisiteen (ACL) vauriot ovat varsin tavallisia polvitraumoja. Leikkauksen jälkeinen hoito on toipumisen kannalta ratkaisevaa. Kivun hallinta, turvalliset liikeharjoitteet ja niveltä tukevien lihasten tehokas ja turvallinen vahvistaminen nopeuttavat kuntoutumista. Lue lisää:

Nivelvaivat
Power Platella sopii erinomaisesti Suomessa yleisimmän kroonisen kivun aiheuttajan, nivelrikon hoitoon. Nivelrikko ja monet traumojen jälkeiset tilat hoidetaan tehokkaasti ja turvallisesti Power Platen värähtelyn avulla. Usein jo pelkillä pienillä staattisilla, tuetuilla harjoitteilla päästään tehokkaasti lisäämään lihaksen voimaa ja tukea nivelille. Värähtelyn tehostama aineenvaihdunta ja verenkierto hoitavat ongelma-aluetta luontaisesti tukien ja nopeuttaen parantumisprosessia.

Krooniset kiputilat
Useat tutkimukset osoittavat liikunnan auttavan tehokkaasti pitkäkestoisiin kiputiloihin. Harmoninen, kolmiulotteinen värähtely vaikuttaa suoraan hermostoon, tehostaa hermoston uusiutumista ja tasapainottaa hermoston toimintaa. Värähtelyn vaikutukset lihaskudokseen lisäävät aineenvaihduntaa ja verenkiertoa, jolloin elimistö korjaa itse itseään ns. sisältä päin.
Värähtelyn rentouttava vaikutus edistää kivunhoitoa. Myös hormonitoiminta ja erityisesti liikunnan kautta lisääntyneet hormonitasot (esim. endorfiini, adrenaliini, dopamiini, serotoniini ja oksitosiini) ovat tärkeässä asemassa liikunnallisessa kivunhoidossa. Olipa ongelma sitten migreeni, kolmoishermosärky, iskiasvaivat, välilevypullistuma tai muut välilevyongelmat, fribromyalgia, tenniskyynärpää, ranteen jännekanavan ahtauma, plantaarifaskiitti tai vaikkapa alaselkäkivut – käänny puoleemme!

Aineenvaihdunnan häiriöt
Aikuisiässä hormonitoiminnan muutokset vaikuttavat aineenvaihduntaan radikaalisti. Moni unohtaa muokata uni-, ruokailu- ja liikuntatottumuksiaan kehon uuden olotilan ja vaatimusten mukaan. Keski-iässä onkin yleistä kokea väsymystä, voimattomuutta, painon kertymistä ja yleistä haluttomuutta. Oikean ruokavalion merkitys painonhallinnassa on suuri.
Värähtelyharjoittelu voi auttaa löytämään uuden puhdin elämään. Kolmiulotteinen värähtely aktivoi lihaspumpun ja sitä kautta laskimopaluuta. Kiihtynyt verenkierto tehostaa ja tasapainottaa aineenvaihduntaa säätelevää hormonitoimintaa. Värähtely vaikuttaa myös lymfanestekiertoon ja kuluttaa erittäin tehokkaasti energiaa – jopa 72 tuntia harjoittelun jälkeen!
Kiireiseen aikatauluun nopea ja tehokas Power Plate -treeni on kultaakin arvokkaampaa ja luultavasti paras sijoitus tulevia vanhuuden päiviä silmällä pitäen. Terveessä kehossa asuu terve mieli.

Frozen shoulder -oireyhtymä
Kiertäjäkalvosimen oireyhtymä eli frozen shoulder on ikävä vaiva, jonka parantuminen voi kestää vuosiakin. Olkaniveltä ympäröivä kudosten turvotus ja tulehdus, liikkeen aikana esiintyvä kipu ja alueen kudosten verenkierron heikentyminen pitkittävät vaivaa. Power Platen avulla tapahtuvan värähtelyharjoittelun ollessa osana toiminnallista kuntoutusta saadaan vaiva hoidettua huomattavasti tavanomaista nopeammin.
Asiakkaamme kertoo:
”Olen tennispelaaja ja vaivana on ollut jäätynyt olkapää. Jo 10 Power Plate – harjoituskerran jälkeen liikkuvuus parantui huomattavasti ja pystyin taas pelaamaan tennistä. Voin lämpimästi suositella Power Body Helsinkiä; koko kehoni vointi on myös parantunut.”

Erkauma (diastasis recti)
Vatsalihasten erkaumaa esiintyy paitsi raskauden jälkeen myös synnynnäisesti. Miehillä erkauma esiintyy useimmiten napa- tai sydänalatyrän muodossa. Erkauman hoito on tärkeää, sillä vatsalihakset muodostavat yhdessä lantionpohjan, pallean ja selkärangan kanssa lihas- ja lihaskalvopaketin, joka tukee sisäelimiä ja etenkin selkää. Heikko alavatsan lihaspaketti johtaa usein selkäkipuihin, virtsaamisongelmiin ja gynekologisiin vaivoihin. Värähtelyn tuottamat, tahdosta riippumattomat lihassupistukset harjoittavat toivottua lihasryhmää erittäin tehokkaasti, ja jo lyhyillä harjoitteilla saadaan nopeasti ja turvallisesti hyvä vaste.
Erkaumahoidon aloittamisessa on oltava kuitenkin tarkkana! Muut terveysongelmat tai sairaudet saattavat estää tehokkaan harjoittelun ja vaivat voivat jopa pahentua. Sairaanhoidollisen jatkokoulutuksen lisäksi esimerkiksi Elinalla on kahden lapsen jälkeen omakohtaista kokemusta erkaumasta ja sen hoidosta.

Värähtelyliikunta on todettu myös erinomaiseksi hoidoksi synnytyksen jälkeisessä palautumisessa sekä lantionpohjan tehokkaassa vahvistuksessa.

Neurologiset sairaudet
Kolmiulotteinen, harmoninen värähtely vaikuttaa elimistöön hermoston välityksellä. Siksi Power Plate saattaa auttaa esimerkiksi Parkinsonin taudin ja MS-taudin oireiden hallinnassa. Vaste on kuitenkin aina yksilöllinen ja monista muista tekijöistä riippuvainen. Koulutetut, kokeneet sairaanhoitajat ovat näissäkin tapauksissa apunasi, mikäli päätät kokeilla Power Platen tehoa omalla kohdallasi.
Fibromyalgia
Jo kuuden viikon hoitojakso saattaa tutkimuksen mukaan auttaa fibromyalgian aiheuttamiin kipuihin ja väsymykseen. Lisäksi on tutkittu, että kolmiulotteinen värähtely pääasiallisena kuntoutusmuotona tai lisänä muihin harjoitusmenetelmiin helpottaa kipuja, lisää tasapainoa, vähentää väsymystä ja lisää terveydellistä elämänlaatua. Aiheesta on tehty samoihin tuloksiin päätynyt pilottitutkimus.

Kuntoutuminen erilaisista muista hermostollisista sairauksista, kuten esimerkiksi halvausoireyhtymistä tehostuu värähtelyn avulla huomattavasti. Staattisten liikkeiden käyttäminen harjoittelussa helpottaa suoritusta, kuten myös laitteiden tukipilarit kahvoineen. Tutkimukset osoittavat kolmiulotteisen harjoittelun vaikutukset tasapainoon, ryhtiin ja liikkuvuuteen: